A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 09.08.2024

Yayın Tarihi: 09.08.2024 - 08:56
Kaynak:HABER MERKEZİ

REKTÖRLÜKTE SON VİRAJA GİRİLDİ

KTÜ’de yeni rektör atamasından son viraja girildi. Rektör adayları ve adayları destekleyenler adeta nefeslerini tutmuşlar. Ankara’dan açıklanacak ismi bekliyorlar. Bize gelen bilgilerde rektörlük için ismi en çok geçen, yani isimleri Ankara’da sıkça zikredilen dört aday mevcut rektör Hamdullah Çuvalcı, Şeref Oruç, Mehmet Sönmez ve Fazlı Kırkbir. En şanslı rektör adayı kim diye soracak olursanız? Öncelikle mevcut rektör Hamdullah Çuvalcı diğer rakiplerine göre maça 1-0 önde başlamış. Çünkü Cumhurbaşkanı bir dönemini dolduran rektörlerin ikinci dönemlerinde de atamalarını yaptığını görüyoruz. Bir gerçek Cumhurbaşkanı Erdoğan kolay kolay süresi dolmayan rektörlerde değişiklik yapmıyor. O nedenle mevcut rektör Hamdullah Çuvalcı diğer rektör adaylarına göre bir adım önde diyoruz. Sonrasında sırasıyla Şeref Oruç, Mehmet Sönmez ve Fazlı Kırkbir rektör adayı olarak yaşanan süreçte şanslarını sürdürmektedirler. Bazıları ‘Siyaset karar verecek’, bazıları ‘YÖK olaya müdahil oluyor’, bazıları ‘Külliyeye yakın isimler belirleyici oluyor’ deseler de son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecektir. Bize göre her an her şey olabilir. Süprizlere de KTÜ hazır olmalıdır.

DEĞİŞİM ŞART DİYORLAR

AK Parti’de kiminle konuşursak il teşkilatında değişimin kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar. AK Parti’nin akil adamları, il başkanı Sezgin Mumcu’nun partiyi taşıyamadığını, devam etmesi halinde partide her anlamda kan kaybı yaşanacağının kaçınılmaz olacağını belirttiler. Hatta şu sıralar partiden kaçışmalar olduğunu da vurguluyorlar. AK Parti içerisinde çıkan bu gibi çatlak seslerden dolayı yakın çevresine rahatsız olduğunu söyleyen il başkanı Sezgin Mumcu, görevini bırakabileceğini, genel merkezden bu konuda bir talep gelmesi halinde görevini bir başka partiliye devredeceğini söylemiş. Bu tabii ki bizlerin kulağına kadar gelen iddialar. Bir bakmışsınız Sezgin Mumcu sağ gösterip sol vurmuş.

ÇİFT BAŞLILIK OLDUĞU SÖYLENİYOR

Biz buradan uyarımızı yapalım... Hani deriz ya perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye. Sanki Ortahisar Belediyesi Basın Müdürlüğünde de böyle bir durum yaşanıyor. Bizim mesleğin içerisinde olan bir dostumuz gazeteye ziyaretimize geldi. Ordan burdan konuşurken söz döndü dolaştı Ortahisar Belediyesi Basın Ofisine geldi. Dostumuz, Ortahisar Belediyesinin basın bürosunda sıkıntılar olduğunu söylerken, dikkatimizi şu yöne çekti: Ortahisar Belediyesinin basın ofisi ağzına kadar doluydu, bugün ise CHP belediye kazandı, bakıyorum CHP de basın ofisine eleman alımlarına son hızıyla devam ediyor, yok sosyal medya, yok dijital medya, yok kameraman, yok fotoğrafçı, yok onun adamı, yok bunun adamı deyip ve böyle yapa yapa belki onlar yaşananların farkında değiller ama o alanda kim ne derse desin iki başlılık oluşturdular. Şimdilik isim vermek istemiyorum. Dostumuzun söyledikleri bunlar, deriz ya ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye... Demek ki Ortahisar Belediyesinin basın ofisinde bir ateş yanıyor, bizden söylemesi!

SUAT BAŞKANI DİNLEMELİLER

Fındık Üreticileri Derneği Başkanı Suat Bayraktar, dün bizleri ziyaret etti. Bayraktar, verilen fındık fiyatının yeterli olmadığını belirterek, rakamın 165 TL’lerde olması gerektiğini söyledi. Başkan Bayraktar, çok ilginç bir fikir daha beyan etti: “Her üyeden ayda 100 TL toplansa, iki yılda müthiş bir bütçeye ulaşırız, o toplanan paralarla iki tane fabrika kurup istihdam yaratırız. Ama bu fırsat bizlere verilmelidir. Neden vermediklerini de bilmiyoruz. Bu büyük kazanç getirir, diyorum ya her üye 100 TL, iş bu kadar basit.” Başkan Bayraktar’ın bize anlattıkları bu kadar. Ama nasıl yapacak, nasıl fabrikalar kuracak o detaylara girmedi. Herhalde vardır bir bildiği. Bize göre Bayraktar’ı dinlemekte fayda var.

AMAN DİKKAT BAŞKAN!

Önceki gün TFFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yapmış olduğu toplantıda esip gürledi, FETÖ’cülerin bir oyun içerisinde olduğunu söylerken konuşmasını MİT’e kadar getirdi... Biz Hacıosmanoğlu başkan olduğundan beri yazıp çizip söylüyoruz, işi zor diye. Kendisini rahat bırakmazlar, rahat çalıştırmazlar diye de defalarca yazdık. Kim ne derse desin, İbrahim Hacıosmanoğlu sükunet içerisinde sakin olmalı, ağzından çıkacak her ifadeye dikkat etmeli. Kimsenin gazına, dolduruşuna gelmemeli. Neden böyle olmalı? İstanbul ve Ankara’da o kadar dış güçler var ki, pusuya yatmışlar Hacıosmanoğlu’nun bir hata yapmasını bekliyorlar. Aman dikkat diyoruz sevgili başkan.